Slik fungerer det

Du kjøper en andel, vi dyrker maten, du kommer og plukker det du ønsker. Det er kortversjonen av andelslandbruk på Veflingstad gård i Stange. Du har ingen plikter, men er velkommen til å delta så mye du vil.

Som forbruker kjøper du en andel av gårdens produksjon for ett år av gangen. Tilbake får du din andel av usprøytede matvarer direkte fra jorda. Vi forbereder jorda for dyrking tidlig på våren, sår frø og setter poteter når været er varmt nok, og ser til at ugras og skadedyr holder seg unna. Selvsagt på den økologiske måten! Når hver enkelt sort begynner å bli moden og høsteklar, sender vi ut en melding (Facebook og her på nettsiden) slik at du kan komme og forsyne deg – av din egen mat. Se hva vi dyrker her.

Du kan komme og plukke når det passer deg. Strengt tatt har du tilgang til åker og eng på gården vår døgnet rundt, men vi håper at de fleste gjør seg ferdig lenge før natta faller på. Som regel har vi ingen felles innhøsting, men her ønsker vi å være fleksible og imøtekomme ønsker fra dere som eier andel.

Vi har et system basert på tillit, og derfor trenger du ikke å registrere deg når du kommer eller veie de varene du tar med deg. Men spør oss gjerne hvis du lurer på noe eller trenger hjelp. Det er kjempekoselig for oss å bli kjent med alle dere som kommer hit. Les mer om hvordan høstingen foregår rent praktisk her.

Noen andelsgårder er organisert slik at andelshaverne er pliktige til å være med å pløye, så, gjødsle, luke ugress og lignende. Hos oss på Veflingstad Gård gjør vi det litt annerledes. Vi som jobber på gården til daglig gjør forarbeidet og andelshaverne er med på innhøstingen. MEN – vi presiserer at alle som ønsker det, er velkommen til å delta i det meste som skjer på gården gjennom hele året. Det er berikende for alle parter. Ta kontakt, så avtaler vi nærmere.